​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је вечерас свечаној академији поводом обиљежавања Петровдана – Дана и крсне славе општине Трново и том приликом је добио Повељу за изузетан допринос овој локалној заједници – највеће признање ове општине. 

“Све честитке начелнику, његовим сарадницма и грађанима Трнова. Да овај дан, прије свега, проведу у здрављу и добром расположењу и да овакве и сличне догађаје славе стотинама година”, поручио је премијер Вишковић на академији која се одржала у Центру за културу Трново. 

Премијер није крио задовољство због признања које му је уручио начелник општине Драгомир Гаговић. 

“Сваком човјеку импонује, био он предсједник Владе или неко други, када неко цијени његов рад. Мени је драго што су одборници Скупштине општине Трново и начелник препознали допринос предсједника Владе за укупан развој ове локалне заједнице у протеклом времену. Влада Републике Српске води рачуна о равномјерном развоју свих локалних заједница, тако и општине Трново. Ова општина јесте мала, али је веома битна локална заједница у свим сегметнима за Републику Српску. Она ће бити предмет наше пажње у наредном периоду, као што је била до сада”, истакао је Вишковић. 

Премијер је истакао да ће Влада Републике Српске наставити да улаже у Трново. 

“Ми смо кроз улагања у Олимпијски центар Јахорина у значајној мјери допринијели развоју Трнова, не само Пала. Ту је и ХЕ Богатић, која у значајној мјери доприноси пуњењу буџета локалне заједнице. Радили смо дворану, школу, трг. Посебно сам поносан на трг, који носи назив једног од наших највећих јунака из одбрамебно-отаџбинског рата са простора Сарајевско-Романијске регије. Трново се на тај начин одужило ствараоцима Републике Српске. Улагали смо у путну инфраструктуру. Оно на шта сам највише поносан је што смо са локалном заједницом узимали стамбене објекте за вишечлане породице, како бисмо задржали људе да овдје живе, да има више дјеце у школи, не само да одлазе у правцу градова. Видим да ова локална заједница значајно боље и љепше изгледа него прије и то можемо приписати актуелној власти, начелнику и његовим сарадницима, али и нама из републичке власти који смо били ту да помогнемо када год је требало. Овдје је било неколико елементарних непогода и сваки пут је Влада Републике Српске, скупа са општином, притекла у помоћ угроженом становништву. Радићемо скупа и у наредном периоду“, рекао је премијер Вишковић.