Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је, у Малом Зворнику, оперативно-тактичкој вјежби заштите и спасавања „Систем 2021″.


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић оцијенио је успјешном и одличном оперативно-тактичку вјежбу заштите и спасавања „Систем 2021“ одржану на обали ријеке Дрине између Лознице и Малог Зворника, а у којој су учествовали и припадници Управе цивилне заштите Републике Српске.


Честитајући свима који су учествовали у организацији и провођењу вјежбе, премијер Вишковић је рекао да је посебно поносан што су и представници Републике Српске били дио вјежбе која је одржана истовремено на 50 локација у Србији и у којој је учествовало 8.000 људи.


„То је највећа вјежба која се одржава данас у Европи у овој сфери и веома је битна за грађане који живе и са једне и са друге ријеке Дрине“, констатовао је предсједник Владе Радован Вишковић.


Истакао је да спашавати животе у кризним ситуацијама није лако ни једноставно и да зато зато треба имати увјежбане и опремљене екипе.


„Могли смо да видимо да су људи радили као да 100 година раде заједно, да нису направили ниједну грешку“, рекао је премијер Вишковић и додао да се и овај пут показало да Република Српска може да рачуна на помоћ пријатеља из Србије, али и да има знања да прихвати ту помоћ.


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је подсјетио да је Република Српска на вјежби била заступљена са представницима Црвеног крста, МУП-а и Цивилне заштите, изразивши понос што је по први пут кориштен и хеликоптер МУП-а Републике Српске.


Оперативно-тактичка вјежба субјеката и система заштите и спасавања „Систем 2021“ одржана је данас на 50 локација у Србији, а једна од њих била је и на ријеци Дрини између Зворника и Малог Зворника.


Уз премијера Вишковића, на вјежби су из Републике Српске присуствовали министар унутрашњих послова Драган Лукач и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, а из Србије министар унутрашњих послова Александар Вулин.