Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањој Луци са амбaсадором Норвешке, Олавом Рајнертсеном (Olav Reinertsen).
Током састанка, амбасадор Рајнертсен пренио је да постоји изражен интерес норвешких компанија за улагање у више области у Републици Српској, са примарним интересом за обновљиве изворе енергије, информационе технологије и туризам.

У отвореном и срдачном разговору, предсједник Владе Радован Вишковић информисао је амбасадора Норвешке о предностима улагања у Републику Српску, истичући да постоји отворен простор за сарадњу у више области, те изразио нaду да ће се изражени интерес норвешких компанија у наредном периоду преточити и у конкретне пројекте. 

У разговору са амбасадором Рајнертсеном, предсједник Владе нагласио је да Република Српска биљежи позитивне економске показатеље, истичући да је и у другом кварталу године настављен значајан тренд раста бруто друштвеног производа (БДП). 

Предсједник Владе и амбасадор Норвешке размијенили су мишљења и о другим економским и политичким темама, те разговарали и о актуелним изазовима, узрокованим пандемијом корона вируса.