Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је, путем видео линка, са делегацијом Мисије Међународног монетарног фонда за БиХ.Досадашњи шеф Мисије Међународног монетарног фонда за БиХ Мартин Петри (Martin Petri) на данашњем састанку представио је новог шефа Мисије ММФ-а за БиХ Алину Ијанцу (Alina Iancu).


На састанку, којем је присуствовала и министар финансија у Влади Републике Српске Зора Видовић, разговарано је о актуелним економским темама, као и о реформи јавних предузећа и реформи здравственог сектора у Републици Српској.
Предсједник Владе Радован Вишковић упознао је делегацију ММФ-а са процесом вакцинације у Републици Српској, као и мјерама које Влада наставља да спроводи с циљем опоравка реалног и здравственог сектора.
Такође, предсједник Владе Републике Српске се захвалио ММФ-у за досадашњу помоћ на превазилажењу ситуације изазване пандемијом вируса корона коју је Република Српска усмјерила за подршку здравственом сектору и привреди.

Саговорници су изразили увјерење да ће досадашња конструктивна сарадња бити настављена и у наредном периоду, а предсједник Владе је овом приликом пожелио добродошлицу новом шефу Мисије ММФ-а у БиХ.