Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са директорком Европске банке за обнову и развој за централну и југоисточну Европу Шарлот Руе (Charlotte Ruhe) о могућностима проширења сарадње између Владе Републике Српске и ове финансијске институције.


Предсједник Владе Радован Вишковић захвалио је представницима Европске банке за обнову и развој на сарадњи у оквиру различитих пројеката из области путне инфраструктуре, које заједно реализују Влада Републике Српске и ЕБРД, истакавши да је ријеч о пројектима од стратешког значаја за Републику Српску.


На састанку је разговарано о могућностима даљег проширења сарадње у области изградње и ревитализације путних праваца у Републии Српској, подршци ЕБРД-а реформи јавних предузећа, те могућностима улагања у пројекте који се односе на обновљиве изворе енергије.


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и директорка Европске банке за обнову и развој за централну и југоисточну Европу Шарлот Руе размијенили су мишљења о економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о другим актуелним питањима.