Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је у Невесињу да ће у наредних мјесец дана бити потписан уговор о изградњи и финансирању Хидроелектране „Дабар“ која ће препородити живот у Херцеговини и утицати на пораст БДП-а у Српској.
Предсједник Владе Радован Вишковић је истакао да је Влада Срске ноћас добила повратне информације од кинеских инвеститора, не прецизирајући детаље уговора док не буде потписан.


Након састанка са начелником општине Невесиње Миленком Авдаловићем, предсједник Владе Републике Српске поручио је да је данас разговарано и о изградњи вјетроелектрана на подручју Херцеговине „Хргуд“ и „Гребак“, наводећи да ће једна већ идуће године бити на мрежи.
Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је нагласио да Влада остаје привржена да помаже свим локалним заједницама, па тако и Невесињу.
„Ми водимо рачуна о уравнотеженим улагањима и пројектима који су од животног значаја за грађане. Наша је жеља да се Невесиње развија и да људи овдје остају“, рекао је предсједник Владе Радован Вишковић.


Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да је на састанку разговарано о важним пројектима за општину Невесиње.
Он је нагласио да ће сљедеће седмице бити расписан тендер за реконструкцију регионалног пута Невесиње-Мостар до ентитетске границе, што је од великог значаја за Невесиње.
Авдаловић је додао да су у току и радови на пречишчаћу воде на језеру Алаговац, те да се пројекат финансира средствима Владе Републике Српске и ЕБРД-а и да ће бити завршен до краја новембра.