​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са потпредсједником Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Пјером Хејлброном.
Током онлајн састанка, размотрене су тренутне активности на реализацији више пројеката, које Влада Републике Српске проводи уз подршку ЕБРД-а, укључујући и изградњу прве и друге фазе радова на коридору VC, у дијелу који пролази кроз Републику Српску. 

Како је истакнуто, тренутно се, уз изградњу прве и друге фазе, проводе активности и на наставку овог пројекта, која би укључивао нову дионицу овог ауто пута у дужини од 30 километара. Истовремено, истакнута је обострана приврженост планираном пројекту изградњe пута Фоча – Шћепан Поље, до границе са Црном Гором.

Предсједник Владе Републике Српске изразио је опредјељење Републике Српске и за наставак програма кредитне подршке за домаћа предузећа који се реализује преко Гарантног фонда Републике Српске, а уз подршку ЕБРД-а.

Такође, изражена је приврженост планираним пројектима обнове више жељезничких коридора, као и наставку активности на реструктурисању јавних предузећа.