Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговараo je данас у Бањалуци са предсједником Покрајинске Владе Војводине Игором Мировићем.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић захвалио је Покрајинској Влади Војводине и предсједнику Владе Игору Мировићу на помоћи у грађавинском материјалу који је Покрајинска Влада упутила становништву Костајнице за санацију штете од недавног земљотреса.

На састанку је разговарано о могућностима даљег унапређења сарадње између двије владе, те усаглашавању и доношењу акционог плана, с циљем реализације раније потписаног протокола о сарадњи.

Разговарано је о размјени искустава у сфери привлачења страних инвестиција и коришћења средстава из фондова Европске уније и програмима прекограничне сарадње.

Такође, на састанку је договорена заједничка промоција привредних потенцијала Републике Српске и Војводине кроз заједнчике наступе на сајмовима.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и предсједник Покрајинске Владе Војводине Игор Мировић оцијенили су досадашњу сарадњу између Републике Српске и АП Војводине као веома добру, те указали да постоји простор за њено даље унапређење у многим областима, посебено када је ријеч о области привреде, здравству, ИТ сектору, образовању и култури.