​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са представницима: Борачке организације Републике Српске, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, Савеза ратних војних инвалида Републике Српске, Организације старјешина Војске Републике Српске, Удружења грађана ,,Ветерани Републике Српске“ и Организације ампутираца „УДАС“ о изради буџета Републике Српске за наредну годину, те планираним издвајањима из буџета за потребе борачких категорија грађана.


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да Влада остаје чврсто опредијељена да континуирано ради на даљем унапређењу статуса и материјалнoг положаја борачких категорија грађана, те најавио да су у буџету за 2022. годину планирана већа издвајaња по различитим основама ради побољшања положаја ове популације.


Премијер Вишковић најавио је вeћа буџетска издвајања за исплату мјесечног борачког додатка, личних и породичних инвалиднина, те бањско лијечење и рехабилитацију.


На састанку је разговарано и о наставку активности на рјешавању питања стамбеног збрињавања, запошљавању дјеце погинулих бораца, као и о другим питањима од значаја за борачке категорије.


Истакнуто је да ћа Влада Републике Српске и представници ових удружења, као и до сада, на партнерској основи, наставити да раде на рјешавању свих отворених питања.


Састанку су присуствовали министар рада и борачко инвалидске заштите Душко Милуновић и министар финансија Зора Видовић.