Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговараo је данас, у Бањалуци, са резидентном координаторком УН у БиХ Ингрид Мекдоналд (Ingrid Macdonlad) о сарадњи институција Републике Српске и агенција УН-а у БиХ, те могућностима даље подршке УН-а различитим пројектима у Републици Српској.

Досадашња сарадња институција Републике Српске и УН-а оцијењена је као веома добра, те је изражено обострано опредјељење за наставак сарадње и њено даље унапређење.

Предсједник Владе Радован Вишковић истакaо је да ће институције Републике Српске дати свој пуни допринос испуњавању циљева дефинисаних оквирним планом сарадње од 2021. до 2025. године, у чијој су изради, заједно са представницима УН-а, учествовали и представници институција Републике Српске.

Акценат у сарадњи, у наредном петогодишњем периоду, стављен је на имплементацију пројеката из области одрживог развоја, здравственог сектора, образовања, енергетске ефикасности, те тзв. „зелене економије“.

На данашњем састанку разговарано је и о тренутном стању у вези с пандемијом вируса корона и здравственим мјерама, као и о другим актуелним питањима.