Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањој Луци са Кристофером Шелдоном, шефом Канцеларије Свјетске банке за БиХ и Црну Гору.

Током састанка, размотрене су тренутне активности на реализацији актуелних пројеката са Свјетском банком из више области, те разговорано о уласку у преговоре о потенцијалним, новим пројектима. 

Како је наглашено, почетком идуће године почеће реализација више договорених пројекта у сарадњи са Свјетском банком, укључујући и онај који се односи на подршку здравственом сектору. Такође, изражена је обострана спремност да се настави процес реструктурисања Жељезница Републике Српске, као и пројекта у вези регистрације некретнина.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, изразио је очекивање да ће, поред тога, идуће године започети реализација и већ договорених пројеката са Свјетском банком у вези подршке новом запошљавању, подизања енергетске ефикасности објеката јавне инфраструктуре, водоснадбијевања и заштите од поплава, као и подршке малим и средњим предузећима. 

Премијер Вишковић захвалио се шефу Канцеларије Свјетске банке на на досадашњој подршци, те нагласио да очекује да ће се ова сарадња наставити и идућем периоду, реализацијом већ уговорених пројеката.