​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговараo je данас у Цириху са предсједником Привредне коморе Швајцарске за средњу Европу Оливером Бечингером.


У оквиру одржавања Четвртог међународног сајма дијаспоре, премијер Радован Вишковић и предсједник швајцарске Привредне коморе Оливер Бечингер разговарали су о могућностима унапређења сарадње између привредних субјеката из Републике Српске и Швајцарске, те новим могућностима за инвестирање у Републику Српску.


Премијер Вишковић представио је привредне, туристичке и друге потенцијале Републике Српске, те упознао делагацију Привредне коморе Швајцарске са компаративним предностима улагања у Републици Српској и подстицајима и олакшицама за инвестирање.


Предсједник Владе Републике Српске позвао је привреднике из Швајцарске да улажу у Републику Српску и истакао да ће им Влада, посредством Дирекције за инвестиције, пружити сву неопходну подршку.


Такође, премијер Вишковић позвао је предсједника Привредне коморе Швајцарске за средњу Европу Оливера Бечингера да са делегацијом Привредне коморе и привредника из Швајцарске посјети Републику Српску.


Предсједник Привредне коморе Швајцарске за средњу Европу Оливер Бечингер изразио је заинтересованост швајцарских привредника за пословање у Републици Српској, те изразио увјерење да ће у наредном времену јачати сарадња привредника из Швајцарске и Републике Српске.


Састанку са делегацијом Привредне коморе Швајцарске за средњу Европу присуствовали су  министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић и градоначелник Требиња Мирко Ћурић.