​У оквиру Самита пословне дијаспоре „Summit 2022.“, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Цириху са амбасадорима БиХ и Србије у Швајцарској Бором Бронзом и Гораном Брадићем.

Током састанка, којем су присуствовали и министри Петар Ђокић и Златан Клокић, размијењене су информације о пословним приликама у Швајцарској као и могућностима за наступ наших привредника на тамошњем тржишту. Како је наглашено, од изузетне важности је да наши привредници добијају провјерене и правовремене информације о условима за наступ и пословање на швајцарском тржишту.Такође, истакнуто је да је економска дипломатија треба да представља подршку нашој привреди у постизању што бољих резултата на тамошњем тржишту, те наглашено да им од велике помоћи могу бити и контакти са нашим привредницима, који већ дјелују у Швајцарској.

Током састанка, предсједник Владе Радован Вишковић нагласио је да у Швајцарској послује око 3.000 малих и средњих предузећа чији су власници поријеклом из Републике Српске и Србије. Он је нагласио да тако значајна пословна дијаспора представља значајан потенцијал за развој сарадње са нашим компанијама како би оне прошириле своје дјеловање и на тржиште Швајцарске. 
У оквиру Самита, предсједник Владе данас ће у Цириху разговарати и са Оливером Бечингером, предсједником Привредне коморе Швајцарске за Средњу Европу.