​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са министром енергетике и рударства Републике Српске Петром Ђокићем, разговарао је данас у Бањалуци са представницима америчко-канадског конзорицијума Smoother Energy-GEDC, Исаком Сиглом (Isaac Siegal) и Борутом Маросеком (Borut Marosek).


На састанку је разговарано о потенцијалима и ресурсима у областима привреде и енергетике којима располаже Република Српска, те о могућностима инвестирања у тим областима.


Предсједник Владе Радован Вишковић упознао је саговорнике са економском ситуацијом и стањем на домаћем тржишту, те истакао да Владе Републике Српске континуирано ради на креирању још повољнијег пословног амбијента за домаће и стране инвеститоре.

Према његовим ријечима, у Републику Српску добродошли су сви који, заједно са надлежним институцијама, желе посвећено радити на реализацији заједничких пројеката од обостраног интереса.


Представници конзорцијума, којег чине америчка компанија Smoother Energy и канадска компанија GEDC, на данашњем састанку, изразили су спремност за успостављање пословне сарадње.