Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се са резидентним представником Међународног монетарног фонда у БиХ Ендруом Џуелом. 
На састанку, одржаном у Бањалуци, разговарано је о више тема које се односе на економску ситуацију у земљи и региону, као и изазове који укључују растућу инфлацију и успоравање економског раста.
Премијер Вишковић је упознао резидентног представника ММФ-а у БиХ о предстојећем ребалансу буџета Републике Српске, који предвиђа повећање прихода за 350 милиона КМ до краја године.
Предсједник Владе је рекао да је разлог за доношење ребаланса буџета стварање услова за спровођење мјера Владе Републике Српске које се односе на повећање пензија и свих борачких и социјалних давања, те повећање бруто плата запослених у јавном сектору, а с циљем ублажавања негативних ефеката инфлације, као и омогућавање реализације капиталних инвестиција.
Такође, предсједник Владе Радован Вишковић нагласио је да је опредјељење институција Српске да се одржи јавна потрошња и увећају јавне инвестиција као начин ублажавања негативних посљедица инфлације.
Током састанка, саговорници су изразили спремност за наставак сарадње између Републике Српске и Међународног монетарног фонда.