Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић боравио је у петак, 12. фебруара, у радној посјети Добоју, гдје је разговарао да градоначелником Борисом Јеринићем и његовим сарадницима.


Предсједник Владе изјавио је, након састанка, да се сви планирани инфраструктурни пројекти у овом граду одвијају предвиђеном динамиком и да ће бити завршени у задатим роковима, те посебно истакао значај градње добојске болнице.


Он је истакао да ће болница бити регионални здравствени центар за више од 150.000 грађана не само Добоја, него и околине.


„Рок за завршетак радова је крај 2022. године, али наша процјена је да ћемо објекат ставити у функцију прије тог рока“, рекао је предсједник Владе Радован Вишковић.


Предсједник Владе је нагласио да је пандемија показала колико је значајно то што је Република Српска посљедњих десетак година улагала у нове капацитете у здравственом сектору, јер у супротном би грађани сигурно имали огромне проблеме зато што не би имали капацитете да буду примљени сви којима је помоћ потребна.


Према ријечима предсједника Владе, значајан је број пројеката које ће у овом граду бити реализован, међу којима је градња обилазнице, али и успостављање Добоја као чворишта путног и жељезничког саобраћаја.


„Разговарали смо и о томе како да помогнемо Градској топлани, да омогућимо да ово предузеће добије одређена средства и да повећа ликвидност и да на неки начин боље испуњава своје обавезе према грађанима“, истакао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.


Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да је на састанку анализирана протекла година, али и планови за 2021. годину у којима су бројни инфраструктурни пројекти.


„Радује ме да сви пројекти које Влада и институције Српске реализују на подручју града Добоја теку планираном динамиком. Имали смо отежане услове у вези са понављањем избора, због чега нам је помоћ републичких институција била значајна да превазиђемо блокаду градске администрације“, навео је градоначелник Јеринић.


Он је истакао да је опредјељење градске администрације да остаје у свим започетим пројектима, те да ће након поновљених избора почети реализација пројекта административног центра.


„Капитални пројекти, попут ЦЕБ-а два, односно изградње 134 стамбене јединице, је у завршној фази, чиме ћемо затворити алтернативни смјештај у Добоју. Изградња болнице је у поодмаклој фази и то је потреба комплетне регије. Ту је изградња коридора `Пет це` и обилазнице, што ће свакако растеретити град Добој“, рекао је градоначелник Јеринић.


Он је нагласио да град није одустао ни од једног пројекта, те да ће заједно са Владом Републике Српске тражити најбоља рјешења за све проблеме грађана.