Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је ученицима бањалучке Гимназије освајање пет медаља на Међународној олимпијади метропола, истичући да су показали да се резултати могу постићи и у тешким условима.

Ученици бањалучке Гимназије Марко Јојић, Јован Вуковић, Марко Вучић, Сергеј Крчмар и Милица Милашиновић, на Међународној олимпијади метропола освојили су пет медаља из области математике, хемије и физике, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Вишковић је ученицима упутио подршку за даљи рад и труд, а посебно се захвалио њиховим родитељима и професорима, који су забиљежили ове одличне резултате.

„Хвала и наставницима који су дали свој допринос, затим директорици, али прије свега родитељима и ученицима који су на овакав начин презентовали Републику Српску и извели је ван оквира Балкана“, рекао је Вишковић.

Он је додао да су у вријеме борбе са пандемијом вируса корона у Републици Српској, ови млади људи послали снажну поруку да је и у тешким условима могуће остварити резултат.

Милица Милашиновић која је освојила бронзу из области хемије рекла је да ова олимпијада има велики значај, како би се видио рад, труд и резултати ученика.

„Све што радимо, радимо, јер то волимо, јер нас то занима. Надам се да ће ово наше постигнуће послужити као доказ да вриједи улагати у нас и у образовање“, рекла је Милашиновићева.

Марко Јојић, који је освојио злато из области математике, захвалио је директору Гимназије Вити Малешевићи професорима, који су омогућили да се одржи такмичење упркос вирусу корона.

„Захваљујем и премијеру Вишковићу, јер нас је угостио, указао нам част и показао да неко стварно види шта ми радимо“, додао је Јојић.

Директор бањалучке Гимназије Вита Малешевић истакла је да се рад и труд увијек исплате.

„Све ове медаље су за нас, поготово за професоре златне медаље. Хвала још једном предсједнику Владе, што је позвао дјецу, што разумије и што прати њихов рад“, рекла је Малешевићева.