Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је у Бањалуци, са директором за Европу из Министарства спољних послова Велике Британије Џајлсом Портманом (Giles Portman) о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ.

Предсједник Владе Радован Вишковић упознао је директора за Европу из Министарства спољних послова Велике Британије Џајлса Портмана са ставовима Републике Српске у вези са тренутном политичком ситуaцијом, те истакао да је једини пут за рјешавање свих отворених питања у БиХ дијалог и договор.

Премијер Вишковић нагласио је да је за превазилажење тренутне политичке кризе у БиХ потребно отклонити њене узроке, а то су, како је навео, наметнути Закон о допуни Кривичног закона БиХ од стране одлазећег високог представника, те одлуке Уставног суда БиХ, које се односе на имовину Републике Српске.

Наглашавајући да Република Српска неће донијети ниједну одлуку која није у складу са Уставом БиХ, премијер Вишковић поручио је да се Република Српска одувијек залагала, те да се и сада залаже за отворени дијалог унутар БиХ по свим важним питањима.

Данашњем састанку присуствовао је и амбасадор Велике Британије у БиХ Метју Филд.