Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са предсједником Привредне коморе Републике Српске Борком Ђурићем.

На састанку је разговарано о стању у привреди Републике Српске, те су размијењена мишљења о начинима да се кроз измјену законских прописа и процедура, у наредном периоду, створе услови за повећање плата запослених у реалном сектору и допринесе ефикаснијој борби против нелојалне конкуренције и сиве економије.

Предсједник Владе Радован Вишковић и предсједник Привредне Коморе Борко Ђурић разговарали су и о различитим видовима подршке које Влада Републике Српске пружа привредним субјектима.

Посебна пажња била је посвећена подршци предузетницима који улажу у технолошки развој, те је договорено да се јавни позив за ову врсту подршке продужи, да би сви привредни субјекти чији пројекти испуњавају услове, могли да добију подстицајна средства.

На састанку је разговарано и о пословању предузећа у условима пандемије вируса корона, као и о динамици имунизације становништва у наредном периоду.

Данашњем састанку присуствовао је и министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић.