Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са министром саобраћаја и веза Недељком Чубриловићем, разговарао је данас у Бањој Луци са шефом Канцеларије Свјетске банке за БиХ и Црну Гору Кристофером Шелдоном.

Током састанка, разговарано је о пројектима који се у различитим областима реализују у сарадњи са Свјетском банком, са освртом на инфраструктурне пројекте, у области транспорта и жељезничког саобраћаја.

Представници Свјетске банке нагласили су да су заинтересовани и за подршку пројектима у енергетском сектору, са посебним освртом на инсталације соларних панела.

На састанку је било ријечи и о пројекту који Република Српска реализује са Свјетском банком, а по питању реструктурирања Жељезница Републике Српске, као и о новим пројектима у жељезничком саобраћају, у контексту иградње нових жељезничких праваца.

Такође, разговарало се и о пројектима који се односе на рехабилитацију магистралне путне мреже, као и о будућим пројектима у областима локалне инфраструктуре.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић захвалио се на подршци Свјетске банке за развој и реализацију бројних пројеката у Републици Српској.

Шеф Канцеларије Свјетске банке Кристофер Шелдон такође је исказао захвалност на коректној и пословној сарадњи коју Свјетска банка остварује са Владом Републике Српске.