Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је на Палама да ће Влада наставити да улаже у ову општину која је важна локална заједница за Републику Српску.


„Пале су град у који се долази. Пале нису град из којег се одлази јер овдје имамо и повећање наталитета, повећање броја становника и све то нам даје за право да и у наредном периоду институције Републике Српске треба да помажу такве локалне заједнице и да их развијају на добробит свих грађана општине Пале и Републике Српске“, изјавио је предсједник Владе Радован Вишковић након састанка са начелником Пала Бошко Југовићем.
Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић подсјетио је на значајна улагања у протеклом периоду на подручју Пала, као што је изградња студентских домова, факултета, улагање у олимпијску планину Јахорину, у инфраструктуру према Јахорини, а све су то пројекти који у великој мјери доприносе развоју ове локалне заједнице.


„Ми ћемо та улагања наставити и у наредном периоду. Иако се не могу све ствари завршити у једној години, ипак треба да радимо у континуитету као што смо радили до сада“, поручио је предсједник Владе Републике Српске.
Према ријечима предсједника Владе, Пале су једна од локалних заједница која редовно измирује своје обавезе, нема никаквих задужења, а они који знају како је ово мјесто изгледало прије 20 година морају да признају да су Пале данас уређена локална заједницу која је, не само административни центар, него и универзитетски центар.


Предсједник Владе Радован Вишковић захвалио је начелнику Југовићу и његовим сарадницима на поштеном, домаћинском и коректном односу према свим грађанима који живе на Палама.
„Kада имате човјека који домаћински управља локалном заједницом, онда то треба да служи на понос грађанима који ту живе“, истакао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.