​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Милићима, поводом обиљежавања Дана општине, да је у посљедњих 30 година у значајној мјери унапријеђен развој ове локалне заједнице чему је велики допринос дала Влада Српске уз чију помоћ се наредних дана покреће и велики инвестициони циклус.
„Влада Републике Српске води рачуна о равномјерном развоју свих наших локалних заједница, од Требиња до Новог Града и ми свима посвећујемо пажњу“, рекао је премијер Вишковић на свечаној сједници Скупштине општине на којој је примио посебно признање „Златни кључ Милића“ за изузетан и немјерљив допринос интензивном инфраструктурном развоју, за реализацију великих капиталних и инвестиционих пројеката.
Он је подсјетио да су Милићи већ једном били локална заједница, па одређеним промјенама изгубили тај статус, а онда га вратили и сам повратак статуса се умногоме одражава на општину, наводећи да је довољно да они који су ту провели неки дио живота знају како су Милићи изгледали док су били у саставу општине Власеница.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је подсјетио да Милићи спадају у ред средње развијених општина и да је његова жеља да се што прије врате у статус развијене локалне заједнице, јер то има и своје бенефите.

„Влада ће са своје стране учинити све да помогне развој Милића, као што смо радили и до сада. Ни један пројекат у Милићима у суштини није имплементиран, а да Влада није узела своје учешће, тако ћемо радити и у будућности. Будите сигурни да ће, без обзира ко у датом моменту био премијер, имати пажњу према Милићима исто као и према осталим локалним заједницама“, додао је премијер Вишковић.
Предсједник Владе је грађанима Милића честитао Дан општине и 30 година од њеног оснивања уз поруку да ће урадити све да се што већи број људи задржи у овој локалној заједници, да се запошљавају, да имају услове за живот и да овдје остају, опстају и да не одлазе.
„Учинићемо све и као владајућа странка и на нивоу Републике Српске и на нивоу локалне заједнице да помогнемо нашим суграђанима. Сигурно ћете бити свједоци и великог инвестиционог циклуса који локална заједница покреће ових дана уз помоћ Владе. Иде се у правцу да помогнемо нашим људима и да сигурно нашу локалну заједницу подигнемо за још једну степеницу и да је доведемо у друштво развијених општина“, изјавио је предсједник Владе Републике Српске.
Премијер Вишковић је истакао да га признање обавезује да још више ради, да буде још више помоћи Милићима.
„Хвала на признању, али са њим сте ми наметнули још једну обавезу, поред стотину обавеза које носим на леђима, да још више радим у интересу овог мјеста и ових људи који овдје живе“, додао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Свечаној сједници присуствовали су министар финансија Зора Видовић, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, министар трговине и туризма Сузана Гашић, министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић, директор Вода Српске Мирослав Миловановић, градоначелници сусједних општина, те братске општине Стара Пазова.