Предсједник Удружења ветерана „Гарда Пантери“ Петар Цвијетиновић уручио је данас у Бањој Луци признање „Златна значка“ предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу, у знак захвалности за пружену помоћ овом удружењу на одржавању културе сјећања на ратну прошлост ове јединице Војске Републике Српске.
Током састанка са представницима удружења, које окупља више од 3.000 чланова, предсједник Владе Радован Вишковић захвалио се на признању, истичући да су „Пантери“, на челу са њиховим командантима Бранком Пантелићем Пантером и Љубишом Савићем Маузером дали немјерљив допринос одбрани Мајевице и Семберије током протеклог, Одбрамбено – отаџбинског рата.

Предсједник Владе нагласио је да је дужност и обавеза Владе Републике Српске да баштини културу сјећања на славни, ратни пут „Пантера“, али и бројних других јединица Војске Републике Српске које су сачувале српски народ и Републику Српску.
Током састанка, предсједник удружења „Гарда Пантери“ Петар Цвијетиновић, захвалио се Влади Републике Српске на пруженој помоћи удружењу за достојанствено обиљежавање меморијала у рејону Пањика на Мајевици, на мјесту гдје је први командант јединице Бранко Пантелић Пантер изгубио живот у септембру 1992. године.

Предсједник Удружења Петар Цвијетиновић захвалио се Влади и на пројектима за самозапошљавање ветерана ове јединице, који су, захваљујући програму помоћи демобилисаним борцима, покренули сопствени посао и осигурали своју егзистенцију.   

Данашњем састанку присуствовали су и Бранка Пантелић, супруга првог команданта „Пантера“ и његов унук Виктор, као и Александар Савић, син Љубише Савића Маузера.