Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом Свјетске банке, коју је предводио шеф Канцеларије Свјетске Банке за БиХ и Црну Гору Кристофер Шелдон (Christopher Sheldon).

На састанку је разговарано о пројектима које спроводи Влада Републике Српске уз техничку и експертску подршку Свјетске банке, а за чију реализацију финансијску подршку даје Шведска развојна агенција (SIDA).

Премијер Радован Вишковић упознао је делегацију Свјетске банке да су окончане активности на формирању Одјељења за координацију надзора јавних предузећа, те о циљевима овог одјељења у наредном периоду.

Предсједник Владе захвалио је Свјетској банци на подршци коју пружа када је ријеч о обуци стручних кадрова, те изради информационог система за ефикаснији рад Одјељења за координацију надзора јавних предузећа.

На данашњем састанку, премијер Вишковић истакао је да би од великог значаја била и подршка Свјестке банке у пројекту израде социјалне карте у Репубици Српској, који представља један од нajвећих приоритета Владе Републике Српске.

Шеф Канцеларије Свјетске Банке за БиХ и Црну Гору Кристофер Шелдон рекао је да је Свјетска банка опредијељена за наставак подршке и даљу сарадњу са Владом Републике Српске на заједничким пројектима, те се овом приликом посебно захвалио Министарству финансија на доброј и коректној сарадњи на пројектима који се односе на здравствени сектор.

Данашњем састанку са делегацијом Свјетске банке присуствовала је и министар финансија Зора Видовић.