​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је на састанку, у Бањалуци, са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борисом Пашалићем и предсједником Удружења пољопривредних произвођача – мљекара Републике Српске Владимиром Усорцем поручио да ће Влада Републике Српске издвојити додатних 7.430.000,00 КМ средстава из Компензационог фонда Републике Српске за подршку мљекарском сектору.

Уз наведена средства из Компензационог фонда, мљекарима ће у овој години бити исплаћено 15 умјесто досадашњих 12 премија које су редовно исплаћиване.

Подсјећамо да је поред ове мјере, за мљекарски сектор у овој години издвојено додатних 1.000.000,00 КМ из Компензационог фонда за набавку стеоних квалитетно приплодних јуница, те да су исплате подстицаја редовне.

Поред наведеног, мљекари остварују право и на подстицајна средства из аграрног буџета, као што су капиталне инвестиције, директна подршка сточарској производњи и директна подршка биљној производњи (регресирање дизел горива, регрес по јединици сјетвене површине за пшеницу и уљарице), премија осигурања, као и остале мјере предвиђене буџетом.