Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће Влада Српске и у наредном периоду помагати Пале и остале локалне заједнице и истакао да се свуда у Српској гради за бољи живот свих грађана.

Премијер Вишковић је као кум славе на Палама присуствовао обиљежавању Велике Госпојине – Дана и крсне славе ове општине и Цркве Успења Пресвете Богородице, те честитао начелнику и свим грађанима.

Он је, заједно са начелником општине Пале Бошком Југовићем и бројним грађанима, присуствовао литургији у Храму Успења Пресвете Богородице, учествовао у литији улицама Пала, а потом положио вијенац на централном спомен-обиљежју погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата.

Премијер Вишковић је обишао радове на Факултету за физичку културу и спорт, уз који ће бити изграђени и спортски терени.

„То ће бити заокружен циклус. То су све садржаји које ће будући студенти користити и што ће им помоћи да се у пуном капацитету образују. Имаће и могућност за извођење практичне наставе“, појаснио је Вишковић.

Декан Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета Источно Сарајево Борислав Цицовић упознао је премијер Вишковића са динамиком изградње.

„Данас смо обишли дио Факултета који ће бити смјештен у дворани `Пеки`. Премијер, који се упознао са динамиком изградње, од почетка је подржавао овај пројекат. Да није било Вишковића, не бисмо ни кренули са овом изградњом“, рекао је Цицовић.

Премијер Вишковић је рекао да је Влада Српске и до сада Пале и остале локалне заједнице помагала, те да ће тако бити и у наредном периоду, посебно за грађане које одлуче да живот наставе у Републици Српској.

„Република Српска, од Новог Града до Требиња, није више иста, као што је била прије 10 година. Свугдје се гради за бољи живот и боље услове за све грађане“, рекао је Вишковић и истакао да је Република Српска најбоље мјесто за живот.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је развоју Пала огроман допринос дала Влада Републике Српске, јер је допринијела да се у овој локалној заједници боље живи.