Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић вечерас је у Сарајеву, на позив амбасадора Русије у БиХ Игора Калабухова, присуствовао обиљежавању државног празника Руске Федерације – Дана бранилаца отаџбине.

Премијер Вишковић честитао је велики празник руском амбасадору Калабухову и истакао је добре односе Републике Српске и Русије.

Предсједник Владе истакао је да српски народ никад неће заборавити своје пријатеље и оно што је руски дипломата Виталиј Чуркин урадио у Савјету безбједности УН за српски народ када је ставио вето на британску резолуцију да су Срби геноцидан народ.

„Никад не заборављамо и цијенимо сваку подршку која нам се у пресудним моментима пружи, а то је и кроз нашу историју увијек било од Русије“, рекао је Вишковић.

Дан бранилаца отаџбине један је од највећих руских празника, а под тим називом обиљежава се од 1993. године у знак сјећања на дан првог масовног регрутовања у Црвену армију у Петербургу и Москви – 23. фебруар 1918. године, као и на прву борбену акцију против окупационе армије Њемачке. Овај празник је за Русе симбол херојске историје државе, јединства народа и армије, славе и патриотизма руске војске.