​Предсједник Владе Републике Српке Радован Вишковић присуствовао је данас, у манастиру Гомионица, код Бањалуке, обиљаежавању Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука.


Током обраћања на прослави, премијер Вишковић је изјавио да је херојска Војска Републике Српске током Одбрамбено-отаџбинског рата осигурала постојање Републике с циљем заштите српског народа, који је претрпио огромна страдања током претходних ратова.


Предсједник Владе рекао је да је на том плану постојање Републике Српске гарант да се таква страдања више не догоде, те да су војске Срба и српски народ увијек бранили своје и своја огњишта.


„Као и слободу, без претензија према другима. И зато кажемо да ћемо се опет бранити уколико будемо угрожени. Зато је важно очувати Републику Српску“, рекао је премијер Радован Вишковић.


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић одао је дужно поштовање према свим страдалима у Одбрамбено-отаџбинском рату, те је честитао крсну славу Војске Републике Српске, уз поруку да живе Војска Републике Српска и Република Српска.