​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас, у Невесињу, са начелником ове општине Миленком Авдаловићем. Премијер Вишковић поручио да ће ова локална заједница увијек имати несебичну помоћ и подршку Владе Српске.

Премијер Вишковић обишао је и спомен собу погинулих бораца Одбрамбено отаџбинског рата са подручја Невесиња, те уписао се у књигу утисака.

Састанку су присуствовали министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Никола Селаковић, савјетник српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Бошко Томић.

У оквиру посјете овој општини, предсједник Владе Радован Вишковић присуствовао је парастосу и полагању вијенаца на спомен обиљежје у селу Крекови код Невесиња поводом обиљежавања 148 година од устанака српског народа у Херцеговини – Невесињске пушке.

„Крајње је вријеме да Срби схвате да без јединства и саборности нема опстанка на овим просторима, како некада, тако и сада. Позивам на јединство и саборност српског народа, у тренутку док се суочава са бројним изазовима, изјавио је премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Обиљежавање 148 година од Невесињске пушке организују одбори влада Републике Српске и Србије за његовање традиције ослободилачких ратова.