​Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Милићима да са поносом може рећи да је ова општина за 31 годину постојања изградила све потребне институције за нормалан живот грађана и најавио да ће Влада наставити са радом на стварању нових радних мјеста која ће запосленима омогућити услове да остану и опстану у овој локалној заједници.

Предсједник Владе је нагласио да ће са своје позиције урадити све да задржи што већи број становника у Милићима.

„Треба да наше школе, обданишта и вртићи буду пуни дјеце и онда ћемо рећи да смо успјели“, рекао је премијер Вишковић у Милићима гдје је поводом Дана општине – 31. марта, положио вијенац палим српским борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату на Централни споменик у Парку великана.

Он је истакао да је обавеза свих који представљају институције Републике Српске на свим нивоима да прво код споменика одају пошту погинулим борцима, а да након тога наставе са активностима предвиђеним протоколом.

Он је подсјетио да је општина Милићи настала прије почетка ратних сукоба на простору БиХ, те да је више од 230 Милићана уградило живот у стварање општине и Републике Српске.

„Милићи нису ратна општина, нису настали ни за вријеме рата, нити послије рата, како неки желе да прикажу“, нагласио је предсједник Владе Радован Вишковић.

Он је рекао да 31 година постојања Милића и Републике Српске није ни много, ни мало, као и да се данас са поносом може рећи да је ова општина изградила све потребне институције за нормалан живот грађана – дом здравља, зграду општине, школу, обданишта и све оно што треба да задовољи потребе грађана који живе на овом простору.

Говорећи о изградњи нове зграде општине, која је већ требала бити отворена, предсједник Владе Радован Вишковић је навео да није задовољан динамиком радова, те да ће инсистирати да тај објекат буде завршен како би општинска администрација грађанима Милића обезбиједила што боље услуге.

„Тражим и инсистирам када неко преузме обавезу, да то и уради. Влада је обезбиједила близу три милиона КМ за изградњу те зграде и не толеришем да неко пробија рокове годину и више дана“, закључио је премијер Вишковић.

Према његовим ријечима, у склопу обиљежавања Дана општине Милићи, једном од инвеститора у ову локалну заједницу биће уступљења новосаграђена хала површине више од 2.500 метара квадратних, која је изграђена уз помоћ влада Републике Српске и Војводине.

„Ми ћемо данас званично ту халу дати на кориштење овом привреднику који би требао да запосли 90 нових радника. За мене је успјех када запослите и једног човјека, а не 90 људи“, нагласио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, и додао да ће у будућности у Милићима бити грађени слични објекти.