​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас у Бањалуци  наставнике и ученике основних школа „Свети Сава“ из Аранђеловца и „Свети Сава“ из Добоја, који већ другу школску годину заредом реализује пројекат повезивања основних школа из Републике Српске и Србије с циљем стицања нових искустава, развијања добре праксе и побољшања квалитета наставе.


Премијер Вишковић заједно са министром просвјете и културе Жељком Стојичић пожелио је добродошлицу наставницима и ученицима основне школе из Аранђеловца, а домаћинима из Добоја изразио захвалност на срдачном пријему колега и ученика из Србије у Републику Српску. Истакао је значај овог пројекта, те нагласио да је потребно ову праксу подићи на виши ниво, што би значило и масовнији одзив дјеце, као и да је важно да се на овакав начин повежу и остали градови Републике Српске и Србије.


Бранка Кондић, директор основне школе „Свети Сава“ из Добоја, захвалила је премијеру Вишковићу на пријему и указаној добродошлици, истакавши да се овај пројекат реализује већ другу годину, два пута годишње. Такође, нагласила је да се концепт пројекта заснива на размјени знања и искуства, које наставници и ученици могу да искусе током пет дана активне наставе и дружења.


Војин Милосављевић, наставник основне школе „Свети Сава“ из Аранђеловца, рeкао је да је пријем код предсједника Владе Републике Српске од великог значаја за сам пројекат, како за родитеље дјеце и дјецу који су у посјети Републици Српској, тако и за промоцију и унапређење овог концепта и идеје. Такође, Милосављевић је изразио увјерење да овакав приступ од стране институција доприноси јачању идеје повезивања основних школа Републике Српске и Србије.