Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је, у Бањалуци, са амбасадором Руске Федерације у БиХ Игором Калабуховим. Састанку је присуствовао и директор Националног драмског позоришта Русије Јемељанов Сергеј Виталијевич.

Тема данашњег састанка је унапређење, као и развој и културна сарадња између Народног позоришта Републике Српске и Националног драмског позоришта Русије – Александрински театар.

Директор Националног драмског позоришта Русије Јемељанов Сергеј Виталијевич упознао је премијера Вишковића да су Национално драмско позориште Русије и Народно позориште Републике Српске потписали споразум о сарадњи, те да ће наредних дана у Бањалуци у оквиру културно-образовног пројекта „Народна школа позоришта“, бити одржан интензивни едукативни програм „Основи менаџмента у савременом народном позоришту“.

Предсједник Владе Републике Српске захвалио се директору Националног драмског позоришта Русије на спремности да несебично подијели своја искуства и праксе у развоју позоришне умјетности са колегама из Народног позоришта Републике Српске.