​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом Свердловске области (Руска Федерација), коју је предводио министар међународних и спољноекономских веза Свердловске области Вјачеслав Јурјевич Јарин.

На састанку је потврђено обострано опредјељење за јачање међусобне сарадње, те констатовано да постоји значајан простор за њено унапређење у многим областима.

Посебно је истакнута могућност снажнијег привредног повезивања, сарадња између компанија из Републике Српске и Свердловске области, те универзитетска и сарaдња у области културе.

Разговарано је о дефинисању праваца сарадње у будућности, те најављено потписивање споразума о сарадњи између Републике Српске и Свердловске области у наредном периоду.

Премијер Вишковић истакао је велики значај економског повезивања Републике Српске и Свердловске области, а министар Јарин позвао је делегацију Републике Српске да посјети Свердловску област и да се упозна са њеним привредним, индустријским, научним и свим другим потенцијалима који могу бити предмет сарадње.

Састанку са делегацијом Свердловске области присуствовао је и министар енергетике и рударства Петар Ђокић.