Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са замјеником државног секретара за европске послове и међународне односе у Министарству енергетике Мађарске Петером Холицом (Péter Holicza) и представницима мађарске компаније Мечекерц (Mecsekérc).


На састанку је изражен обостран интерес за унапређење сарадње у области енергетике и рударства, с посебним освртом на пројекте из области вјетроенергије и других обновљивих извора енергије.


Премијер Радован Вишковић и замјеник државног секретара за европске послове и међународне односе у Министарству енергетике Мађарске Петер Холиц указали су да је у протеклом периоду учињен значајан помак у сарадњи Републике Српске и Мађарске, те  констатовали да постоје сви услови за њено даље јачање.


Поручили су да је добре политичке и пријатељске односе Републике Српске и Мађарске потребно даље оснаживати кроз партнерску сарадњу на заједничким конкретним пројектима.


Представници компаније Мечекерц, која је у стопостотном власништву Владе Мађарске, истакли су да је ова компанија до сада успјешно реализовала многе пројекте из области енергетике, рудраства и заштите животне средине у Мађарској и иностранству.