​У оквиру Четвртог међународног сајма дијаспоре, који се одржава у Цириху, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у одвојеним сусретима, са привредницима из дијаспоре, који су поријеклом из Републике Српске и који послују у Швајцарској и представницима локалних заједница из Републике Српске који учествују на циришком сајму.


На састанку је разговарано о могућностима успостављања и даљег унапређења пословне сарадње у различитим областима, с акцентом на модернизацију саобраћајне инфраструктуре, те изградњу и санацију регионалних и приступних путева у локалним заједницама у Републици Српској.


Премијер Вишковић истакао је да ће Влада Републике Српске наставити да подржава и помаже развојне пројекте у свим локалним заједницама у Републици Српској од значаја за становништво, као и да ће будућим инвеститорима пружити сву неопходну подршку посредством Дирекције за инвестиције.


Предсједник Владе навео је многе предности улагања у Републици Српској, те упознао потенцијалне инвеститоре са стимулативним пореским стопама у Републици Српској, повољним трошковима пословања, подстицајима за нова запошљавања и увођење нових технологија, као и другим олакшицама приликом инвестирања.


Привредници из дијаспоре упознали су предсједника Владе и представнике локалних заједница из Српске са својим пословним плановимa, те изразили интерес да заједно са представницима локалних заједница учествују у реализацији различитих инфраструктурних пројеката широм Републике Српске.