Предсједник Владе Републике Српске, Радован Вишковић, борави наредних неколико дана у службеној посјети Народној Републици Кини. По доласку у Пекинг, премијер Вишковић се састао са представницима Кинеске државне грађевинске инжењерске групе и представницима Кинеске жељезничке инжењерске групе, који су припремили свечани дочек добродошлице.

Током боравка у Пекингу премијер Вишковић састаће се са делегацијом групације „Sinopharm“, те представницима компанија „China Energy Group Co., Ltd, и Кинеске националне аеро-технолошке корпорације АВИК, као и са представницима кинеских компанија из области инфраструктуре, грађевине и жељезничког саобраћаја.

Приликом боравка у службеној посјети Народној Републици Кини, након састанака које ће предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић имати у Пекингу, са члановима делегације, посјетиће и Хаинан гдје се одржава један од највећих међународних сајмова потрошачких производа ЕКСПО 2023 (“Хаинан Експо”).

У оквиру посјете сајму, планирано је да се предсједник Владе састане са излагачима и представницима компанија из различитих области. Такође, планирани су и састанци на којима ће премијер Вишковић представити потенцијале Републике Српске, могућности пословања, мјере и активности, као и подстицаје које даје Влада Републике Српске страним инвеститорима, те све остале предности и могућности улагања у Републику Српску.