​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са предсједником Владе АП Војводине Игором Мировићем, у оквиру данашњег обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске.

Током састанка, Мировић и Вишковић сагласили су се да су односи Републике Српске и Србије нераскидиви, те да ће се интензивно наставити са јачањем међусобних веза, са посебним нагласком на привредну и културну сарадњу.

– Поносни смо на достигнути ниво сарадње између Републике Српске и АП Војводине, симболизући на тај начин братску солидарност и међусуобно заједништво – констатовано је на данашњем састанку.

Премијер Мировић нагласио је да ће и будућности наставити да јачају сарадњу са Републиком Српском у свим областима, истичући да је та сарадња институционализована, захваљујући формирању Фонда за сарадњу са Србима у региону.

Премијер Вишковић захвалио је Мировићу на томе што је, својим присуством, увеличао данашњу прославу 32. рођендана Републике Српске, истичући да је за Републику Српску од огромног значаја да брижно његује и развија братску сарадњу са Србијом.