Предсједник Републике Српске Милорад Додик уприличио је данас, у Палати Републике, пријем за пливачку репрезентацију Руске Федерације предвођену тренером Сергејем Чепиком.

Том приликом, предсједник Српске је истакао да је почаствован доласком ове репрезентације у Бањалуку која ће наступити на Међународном пливачком митингу „22. април“.

Предсједник Додик је нагласио да увијек подржава спортске манифестације и такмичења која промовишу Републику Српску, те да ће учешћем врхунских пливача из Русије овај пливачки митинг бити посебно обогаћен.

Током пријема, тренер руске пливачке репрезентације Сергеј Чепик је изразио захвалност предсједнику Републике на топлој добродошлици, одличној организацији и јачању међународних односа  кроз спорт.

Предсједник Српске је пожелио пливачкој репрезентацији Руске Федерације угодан боравак у Српској, те пуно успјеха и среће на овом, али и на свим предстојећим такмичењима.

Пријему су присуствовали и амабасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић.