Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић приредиће 24. децембра 2020. године, пријем за ученике бањалучке Гиманазије Марка Јојићa, Јованa Вуковићa, Маркa Вучићa, Сергејa Крчмарa и Милицу Милашиновић, који су на Међународној олимпијади метропола освојили пет медаља.

Предсједник Владе Радован Вишковић честитао је бањалучким гимназијалцима на освојеним медаљама, њиховим родитељима и професорима и колективу Гимназије Бања Лука:

„Захваљујем се и од срцa честитам бањалучким гимназијалцима, a посебно се захваљујем родитељима, професорима и цијелом колективу бањалучке Гимназије, јер су заслужни за сјај ових медаља које су све нас у Републици Српској учиниле поносним.

На најбољи начин овај пут бањалучки гимназијалци представили су Републику Српску, Бања Луку и наше образовање. Ове резултате, као и резултате наших младих научника, спортиста, умјетника, Влада Републике Српске цијени, поноси се њима и они неће остати без подршке и признања институција Републике Српске.

У вријеме када се носимо са пандемијом вируса корона у Републици Српској, ови млади људи послали су нам снажну поруку да је и у тешким условима могуће оставрити резултат и да се вриједи трудити и учити.“

Ученици средњих школа одмјеравали су знања из хемије, физике, математике и информатике, а Гимназији су медаље донијели: из математике Марко Јојић златну и Јован Вуковић бронзану, из физике Марко Вучић сребрну и Сергеј Крчмар бронзану, те из хемије Милица Милашиновић бронзану.

Ученици Марко Вучић и Сергеј Крчмар недавно су освојили медаље и на Међународној олимпијади из физике која је проведена у организацији Русије, у периоду од 7. до 15. децембра 2020. године.

Пријем у част бањалучких гимназијалаца предсједник Владе Радован Вишковић уприличиће сутра у 13.30 часова у свом кабинету.