​САНKТ ПЕТЕРБУРГ – Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је са представницима компаније „Биокад“. Алексеј Торгов, замјеник генералног директора и директор за корпоративно комуникације, упознао је предсједника Владе Радована Вишковића са развојем и достигнућима компаније по питању, улагања у производњу и истраживања.

Денис Kовалев, директор за бизнис и развој, упознао је премијера Вишковића са сертификацијом и пословањем компаније „Биокад“, те истакао је да имају 7 објеката за производњу, 60 препарата у промету и 10 препарата у развоју.

Kомпанија „Биокад“ оријентисана је на биотехнолошки правац, запошљава 2.700 запослених, посједује 40 лабораторија у Санкт Петербургу и једна трећина запослених усмјерена је на истраживањима и разраду.

Истакли су да је компанија „Биокад“ заинтересована за пословање на тржишту БиХ и проводе све потребне процедуре за стицање дозволе за промет лијекова у БиХ код надлежних институција, као и са проблемима са којима се сусрећу у том поступку.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је руководство компаније „Биокад“ да истрају и предузму све правне радње и мјере како би квалитетни лијекови ове компаније а посебно лијек за лијечење најтежих малигних обољења плућа био на располагању пацијентима у БиХ и помогао у лијечењу и заштити здравља наших грађана.

Влада Републике Српске опредјељена је да грађанима омогући квалитетну здравствену заштиту, квалитетне лијекове одговарајућег квалитета, ефикасности и безбједности и повољне цијене доступних лијекова.