Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Палати Републике са амбасадором Руске Федерације у БиХ Игором Калабуховим и директором Националног драмског позоришта Русије (Александринског театра) из Санкт Петербурга Сергејом Јемељановим.

Овом приликом, предсједник Републике је изразио захвалност амбасадору Калабухову на подршци и сарадњи, нагласивши да је он истински пријатељ Републике Српске.

Директор Александринског театра Сергеј Јемељанов још једном се захвалио предсједнику Додику на урученом одликовању поводом Дана Републике Српске – Орденом Његоша II реда, нагласивши да је поносан и почаствован овим високим одликовањем.

Предсједник Додик истакао је да је  Национално драмско позориште Русије (Александрински театар)  почаствовало поклонике позоришне умјетности и пружило им прилику да уживају у врхунској умјетности, која предано његује узајамну љубав између публике и театра.

На састанку је изражено опредијељење да ће заједничка сарадња позоришних кућа Републике Српске и Руске Федерације, као и развој културних веза између братских народа у наредном периоду бити све јача и успјешнија.