Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са др Ефраимом Зурофом директором Центра „Симон Визентал“ из Јерусалима.

Предсједник Републике Српске нагласио је да је Холокауст и страдање Јевреја у Другом свјетском рату један од најмрачнијих људских и цивилизацијских догађаја који никада не смије бити заборављен, као ни геноцид почињен над српским народом током 20. вијека.  

Предсједник Републике Српске рекао је да његовање културе сјећања на страдања битно за чување националног идентитета, нагласивши да је од велике важности што је др Зуроф одржао предавање у Бањалуци.  

Предсједник Додик истакао је да је др Зуроф искрени пријатељ српског народа и захвалио му се на преданом раду и великом доприносу сагледавања историјских чињеница.  

Током састанка предсједник Републике упознао је др Ефраима Зурофа да ће Република Српскa и Србија градити два меморијална центра посвећена јасеновачким жртвама у Доњој Градини и Београду.  

Данашњем састанку је присуствовао и министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир.