Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањој Луци  са резидентном координаторком УН-а у БиХ Ингрид Мекдоналд.

Предсједник Републике Српске  упознао је резидентну координаторку УН-а да је Република Српска политички и безбједносно стабилна, те да је формирањем власти и усвајањем стратешких докумената, одмах након избора, манифестовала политичку стабилност и потврдила пуни демократски капацитет.

Током састанка, предсједник Додик је нагласио да су институције Републике Српске у потпуности посвећене провођењу економско-социјалних реформи које доприносе побољшању привредног амбијента, уз пуно уважавање Дејтонског споразума, као и позиције Републике Српске у оквиру уставног поретка.

Саговорници су размијенили мишљење о досадашњој сарадњи институција Републике Српске и организације УН, изразивши увјерење да ће кроз реализацију различитих пројеката, партнерски однос и добра сарадња бити настављени и у наредном периоду.

На данашњем састанку разговарано је и о тренутним политичким и економским приликама у Републици Српској и БиХ,  процесу европских интеграција и другим актуелним темама.