Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бакуу са предсједником Азербејџана Илхамом Алијевим о унапређењу билатералних односа и јачању сарадње двије стране.

Посебан акцент био је на областима енергетике, пољопривреде и туризма, а договорена је и посјета делегације Владе Азербејџана с циљем представљања потенцијала за инвестирање у БиХ, као и припреме за организацију заједничког бизнис форума који је договорен на данашњем састанку. 

Овом приликом српски члан и предсједавајућа Цвијановић је позвала предсједника Алијева у прву званичну посјету БиХ. Она је информисала саговорника да ће, на основу одлуке Предсједништва БиХ, ускоро бити отворена амбасада БиХ у Азербејџану, изразивши наду да ће тиме бити створене нове перспективе за унапређење сарадње. 

Она је изразила захвалност за помоћ коју је Азербејџан упутио Републици Српској и Федерацији БиХ током поплава и пандемије вируса корона, као и за пројекте који су реализовани уз подршку фондације ‘Хејдар Алијев’. 

Током састанка српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Цвијановић је упознала саговорника са актуелном ситуацијом у БиХ, а разговарано је и о глобалним и регионалним политичким, економским и безбједносним приликама.