Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарали су у Бањалуци са премијером Мађарске Виктором Орбаном и мађарским министром спољних послова Петером Сијартом
Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић оцијенио је да је данашњи састанак са мађарским премијером Виктором Орбаном, на којем је разговарано о свим интересантним темама, веома значајан за Републику Српску.
„Разговарали смо о политичким и економским питањима, али сам састанак који је трајао више од два и по часа говори сам за себе“, изјавио је премијер Вишковић.
Предсједник Владе рекао је новинарима да је било ријечи о свим темама које су интересантне за Републику Српску, БиХ и за очување мира и стабилности на овом просторима.

Међу темама о којима се разговарало, како је рекао, било је економска помоћ Мађарске према Републици Српској, оснивању фонда на овим просторима у наредном периоду и одређеним искуствима Мађарске о демографији и страним улагањима.

Премијер Вишковић је рекао да су он и министар Сијарто добили задужења од Додика и Орбана да у наредном периоду у интензивној сарадњи реализују све оно о чему су данас разговарали.

Република Српска и Мађарска настављају одличну сарадњу, закључено је на данашњем састанку српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића са предсједником Владе Мађарске Виктором Орбаном и мађарским министром спољних послова Петером Сијартом, који је одржан у Бањалуци.