На састанку је разговарано о политичким и економским приликама у БиХ и региону, тренутној ситуацији и изазовима у Европској унији, као и перспективи процеса европских интеграција Западног Балкана.

Овом приликом, Цвијановић је изразила посвећеност европском путу БиХ, али и жаљење због недостатка разумијевања и двоструких аршина које ЕУ примјењује према различитим земљама.

Током састанка, српски члан Предсједништва упознала је саговорнике о актуелним темама у БиХ, указавши на потребу досљедног поштовања Дејтонског мировног споразума и уставних надлежности различитих нивоа власти.

Српски члан Предсједништва БиХ Цвијановић је нагласила важност унутрашњег дијалога и доношења одлука од стране домаћих институција и демократски изабраних представника, без интервенционизма иностраних актера.

Она је истакла да БиХ тренутно нема високог представника, а да странац који се тако представља није изабран у складу са Анексом 10 Дејтонског мировног споразума, јер није потврђен у Савјету безбједности Уједињених нација.

Поред Марине Ле Пен, састанку су присуствовали посланици, чланови Одбора за иностране послове у Народној скупштини Француске Марин Амеле и Јаел Менаш, као и потпредсједница Групе пријатељства Француска – БиХ Лор Лавале.