Саговорници су изразили задовољство успјешним развојем билатералних односа, узајамним посјетама, као и редовним контактима највиших званичника Мађарске и Републике Српске.

Посебно је истакнут значај интензивног јачања сарадње у различитим областима привреде, попут енергетике, пољопривреде и инфраструктуре, те изражена посвећеност ка даљем унапређењу укупних односа.

Цвијановић је изразила захвалност за пројекте Владе Мађарске, усмјерене ка подршци пољопривредницима у Републици Српској, као и за изражену опредијељеност Мађарске ка учешћу у реализацији других важних пројеката.

Овом приликом, српски члан Предсједништва БиХ упознала је министра Сијарта с тренутном политичком ситуацијом у БиХ, изазовима са којима се Република Српска суочава, те ставовима њених институција у погледу актуелних тема.

Током састанка, Цвијановић је истакла да веома цијени висок ниво разумијевања које Мађарска показује према интересима свих народа у БиХ, као и принципијелну подршку Мађарске европском путу БиХ, посебно изражену у процесу добијања кандидатског статуса за чланство у ЕУ.

У том контексту, министар Сијарто упознао је српског члана Предсједништва БиХ с приоритетима Мађарске током предстојећег предсједавања Европским савјетом.

Током сутрашњег дана, предвиђено је да се српски члан Предсједништва БиХ обрати учесницима 32. економског форума у Карпачу, o теми „Западни Балкан – регионалне иницијативе и европске интеграције“.