Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас на Јахорини свечаном отварању хотела „Рајска долина лукс“.

Предсједник Републике Српске рекао је да је Влада Српске у Јахорину уложила више од 250 милиона КМ и да је Олимпијски центар постао епицентар развоја у региону. „На планини Јахорини је у инвестиције уложено преко милијарду марака, што приватног, што државног капитала. Желимо да инвестирамо у гондоле према Палама и Лукавици, што ће бити од великог значаја“, истакао је предсједник Додик.

Предсједник Српске је изразио наду да ће се наставити рад на сличним објектима не само на овој планини, већ широм Републике Српске. „Граде се Игришта код Власенице, Мањача је исто тако центар који би могао да привуче пажњу, а данас сам разговарао и са начелником општине Калиновик који на Зеленгори жели да направи нешто слично, а ми ћемо то подржати“, навео је предсједник Републике.

Предсједник Додик је додао да је Јахорина регионални туристички центар о којем се позитивно говори на простору бивше Југославије, те да је у овај центар у посљедњих неколико година уложено више него у било који сличан центар у региону. „Ми се тиме опредјељујемо да наставимо градњу овог центра, а велику захвалност дугујемо и директору угоститељског сервиса Републике Српске којем није било тешко да долази из Бањалуке и ријеши и најмање проблеме“, нагласио је предсједник Српске.

Предсједник Републике је истакао да је политика нове и старе власти да одржи радна мјеста и учини их бољим, јер је то једини начин да се задрже људи у Републици Српској.

Предсједник Додик је за наредну годину најавио и отварање реконстурисаног хотела „Партизан“ на Јахорини. „Задржаћемо назив зато што је то дио традиције овдје и желимо да сачувамо ту нит, као што помињемо чињеницу да је краљ Александар направио своју резиденцију овдје, а касније и државне институције које су дограђиване у овај комплекс. Ми желимо да буде препознатљив у овом времену и то показујемо, тако да Јахорина ствара понуду која је неизбјежна за многе“, навео је предсједник Српске.