Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић, предсједником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем и српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, разговарао је у Београду са предсједником Републике Србије Александром Вучићем.


Предсједник Владе Радован Вишковић изјавио је да је задовољан данашњим састанком руководстава Републике Српске и Србије истичући да су учесници анализирали све заједничке пројекте и сагласили се да је неопходно очувати остварено јединство.


„Ми смо овдје данас оперативно прошли кроз све пројекте које радимо скупа, од хидроенергетске и путне инфраструктуре, аеродрома у Требињу и других, тако да већ очекујемо у наредним данима, да не кажем до краја августа, да то оперативно почнемо да спроводимо на терену“, рекао је предсједник Владе Радован Вишковић.


Навео је да је данас договорено да 17 километара ауто-пута између Раче и Бијељине ради конзорцијум компанија из Србије и Републике Српске и најавио да ће процедуру око тога усагласити у наредним данима директори јавних предузећа из овог ресора из Србије и Републике Српске.


Предсједник Владе је истакао да су ови економски пројекти подједнако важни као и политичка подршка Србије, указујући да Република Српска мора да економски јача из дана у дан да би се обезбједила егзистенција и будућност српског народа.


„Састанак је имао један тон да су сви, без обзира да ли позиција или опозиција, били на истом задатку да само једиствени можемо да се сачувамо у временима која долазе. Не очекују нас неки дани да се можемо лежерно понашати, морамо сви озбиљно да приступимо обављању наших задатака и да сачувамо постигнуто јединство које смо остварили и кроз закључке Народне скупштине Републике Српске“, рекао је предсједник Владе Републике Српске.


Предсједник Владе Радован Вишковић је упозорио да ће они који су пројектовали све проблеме на неки начин покушати да то јединство у неком наредном периоду ослабе, или да нађу некога међу политичарима у Републици Српској који би „искочили из тог јединства“.


„Данас су овдје више него јасно послате поруке да ће, ко год буде кренуо или се усудио да крене таквим путем, бити више него осуђен од стране грађана и у Србији и у Републици Српској, тако да се надам да су сви довољно свјесни тежине задатка и тренутка и да неће себи нико дозволити луксуз да изда јединство које смо тешком муком успјели да добијемо“, закључио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.