У Административном центру Владе Републике Српске вечерас је уприличен свечани пријем поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да се Српска очувала у скоро немогућим условима за Србе и да је крајњи циљ слободна Република Српска.

Предсједник Републике је рекао да Српска слави значајан догађај, 31 годину постојања.

„Узели су нам много, али нису узели душу. Надам се да ћемо досегнути крајњи циљ, а то је слободна Република Српска“, истакао је предсједник Додик.

Предсједник Српске је навео да је свакодневно свједок покушаја отимања српске историје и културе и присвајања важних историјских личности за српски народ, те додао да то неће успјети онима који то покушавају и да Срби немају разлога да се стиде своје историје и постојања.

„Не могу носиоци антифашистичке борбе бити они који су се борили у `Ханџар дивизији`“, изјавио  је предсједник Републике.

Предсједник Додик је додао да Срби неће пристати на превару да праве грађанску земљу.

„Нека свако има своју државу и организује се онако како мисли да треба да живи“, нагласио је предсједник Српске.

Предсједник Републике Српске је захвалио Србији и предсједнику Александру Вучићу за подршку и помоћ Републици Српској.

„Хвала и гостима из Француске, Словеније, Мађарске, Македоније, Црне Горе и другима који су дошли да заједно са нама прославе Дан Републике“, поручио је предсједник Републике.